ساخت دیسپنسر وتلمبه بنزین و گازوئیل

ساخت دیسپنسر وتلمبه بنزین و گازوئیل در جایگاه سوخت در جایگاه های سوخت و پمپ بنزین ها توسط شرکت امداد گستر سوخت بادین با بیش از 17 سال سابقه درخشان در راستای ساخت محصولات و تجهیزات نفتی صورت می گیرد. دیسپنسر (dispenser) یا همان تلمبه بنزین یا گازوئیل یکی از مهمترین و اساسی ترین رکن جایگاه سوخت و پمپ بنزین می باشد که به آن ها توزیع گر سوخت نیز می گویند.

توزیع گر ها به دو قسمت تلمبه یا دیسپنسر تقسیم می شوند. دیسپنسر موتور پمپ ندارد اما تلمبه موتور پمپ دارد. شرکت امداد گستر سوخت اولین و بزرگترین شرکت تولید کننده دیسپنسر ها ی ادبلو در ایران و هم چنین اولین شرکت تولید کننده دیسپنسر با شکل و ظاهری شبیه ربات توانسته ظاهر قدیمی و خسته ی پمپ بنزین شما را به ظاهری مدرن و مفرح تبدیل نماید.

نحوه ساخت و عملکرد دیسپنسر وتلمبه بنزین و گازوئیل

دیسپنسر ها وظیفه توزیع سوخت را بر عهده دارند که این کار را به صورت مستقل انجام می دهد. دیسپنسر بدون پمپ می باشد و پمپ آن در مخزن است.  عملکرد یک دیسپنسر به صورتی است که پمپ شناور نصب شده در مخزن ساخته شده در زیر زمین جایگاه سوخت، مکش و انتقال سوخت و فرآورده را از مخزن به دیسپنسر انجام می دهد و پس از آن ، دیسپنسر، طبق کمیت های تعریف شده و داده شده به دیسپنسر توسط جایگاه، توزیع و انتقال سوخت را انجام می دهد.

دیسپنسر پمپ بنزین و گازوئیل، از چند جهت دارای اهمیت ویژه ایی است که از آن ها می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • یک دیسپنسر خوب ، زیبایی و نمای ظاهری یک جایگاه را رقم میزند.
  • یک دیسپنسر خوب ، توزیع سوخت و دقت بالا را بر عهده دارد.
  • یک دیسپنسر خوب ، دارای نمراتور دقیق با دبی بالا جهت اندازه گیری دقیق سوخت بنزین و گازوئیل بر حسب لیتر می باشد.
  • یک دیسپنسر خوب ، دارای بدنه ی محکم و قوی در برابر حرارت و سرما ست.
  • یک دیسپنسر خوب، دارای خدمات پس از فروش و ضمانت اصالت قطعات می باشد.

اجزای تشکیل دهنده دیسپنسر بنزین و گازوئیل

  1. لیتر شمار (flow meter) با دبی متغیر بر حسب نیاز جایگاه
  2. پالسر (pulser)
  3. توتالایزر
  4. شیر برقی (selonoid valve)
  5. فیلتر ذرات (filteration)
  6. نمایشگر و ال سی دی
  7. مین برد و منبع تغذیه
  8. نازل اتومات (shut off nozzle)
  9. شلنگ ورودی و خروجی با سایز 1 اینچ یا 3/4 اینچ متصل به برک وی جهت حفاظت از شلنگ
  10. تجهیز تلمبه با بهترین قطعات اروپایی
  11. قابلیت نصب پیمانه گر در تلمبه

مهمترین ارکان اساسی جهت ساخت دیسپنسر وتلمبه بنزین و گازوئیل چیست؟

مهمترین پارامتر در انتخاب داشتن و یا خریدن یک دیسپنسر، داشتن تاییده ی شرکت  نفت می باشد. دیسپنسری که مورد تایید شرکت نفت نباشد، نباید وارد جایگاه سوخت شود. این امر از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا پیشنهاد می کنیم قبل از خرید دیسپنسر ، از دارا بودن تاییدیه شرکت نفت مطلع باشید.

انتخاب شرکت و کمپانی سازنده معتبر یکی دیگر از پارامتر های اساسی جهت ساخت دیسپنسر می باشد. شرکتی که با طراحان حرفه ایی و بروز بتواند دیسپنسری به مشتری ارائه دهد که کاملا متفاوت با دیسپنسر های بازار باشد.

از دیگر ارکان یک دیسپنسر، داشتن خدمات پس از فروش است. هر دیسپنسری مطابق با کارکرد خود در جایگاه سوخت، دچار خرابی یا اختلال در کارکرد خواهد شد. لذا پیشنهاد می گردد دیسپنسری انتخاب کنید که بتوانید با خیال راحت از خدمات پس از فروش رایگان آن تا ماه ها بهره مند باشید.

قیمت دیسپنسر و تلمبه بنزین و گازوئیل

با توجه به بالا رفتن نرخ دلار و هزینه های ناشی از خرید تجهیزات خارجی و برند بکار رفته در دیسپنسر، لذا قیمت نهایی دیسپنسر از اهمیت ویژه ایی برخوردار است. یک دیسپنسر یا تلمبه بنزین و گازوئیل، با توجه به ماهیت خود دستگاه، باید قیمت معقول و مقبولی داشته باشد. این دستگاه صرفا یک دستگاه توزیع گر سوخت است لذا برخی سازندگان با هزینه های گزاف و بالا سعی در گمراه کردن جایگاه داران دارند و از بالا بودن دلار و نرخ ارز سوء استفاده های مالی می کنند.

نکته ی حائز اهمیت دیگر این است که بودجه ی هر دیسپنسر با توجه به کارایی و ماهیت آن دستگاه مشخص می شود. چنانچه شما دیسپنسری نیاز داشته باشید که امکان استفاده از دو فرآورده بطور همزمان، دارای نمایشگر ال ایی دی، دارای بدنه ی خاص و منحصر بفرد و یا هوشمند و قابلیت سخن گفتن باشد، قطعا هزینه ی بالا تری باید پرداخت کنید نسبت به دیسپنری که فقط کار توزیع سوخت را برعهده دارد و امکانات جانبی دیگری ندارد.

تلمبه پمپ بنزین چیست؟

اکثر توزیع گر های سوخت موجود در پمپ بنزین از پمپ های شناور استفاده می کنند. اگر پمپ درون دیسپنسری تعبیه شده باشد، به اصطلاح به آن تلمبه می گوییم. یک تلمبه چهار حالت را برای عملکرد پمپ و تجهیزات جانبی را ایجاد می کند:

  1. off
  2. on
  3. opened nozzle
  4. closed nozzle

لازم به توضیح است پمپ هایی که در این زمینه مورد استفاده قرار می گیرد ، الکترو موتور پمپ و جدا کننده هوا را دارند. در ادامه به انواع پمپ های موجود در بازار اشاره می کنیم:

  • (  bennet pump ) پمپ بنت یکی از معروف ترین پمپ های بکار رفته در ساختار تلمبه پمپ بنزین می باشد که دارای فیلتر و پمپ بصورت یک جا می باشد. هنگامی که تلمبه پمپ بنزین، در حالت روشن قرار می گیرد، الکترو موتور شروع به چرخاندن پره های پمپ می کند. این چرخش پره های پمپ، سبب ایجاد خلا در ورودی پمپ می گردد و تا هنگامی که در حالت closed nozzle هستیم، سوخت درون پمپ به گردش خود ادامه می دهد.
  • ( tatsuno pump ) پمپ تاتسونا از دیگر پمپ های بکار رفته در تلمبه بنزین و گازوئیل می باشد. شرکت تاتسونا بزرگترین تولید کننده ژاپنی توزیع کننده های سوخت و سایر راه حل های خرده فروشی است. این پمپ تیغه ایی با کاربردی مشابه پمپ بنت با کارایی بالا در جدا کردن نا خالصی های مخزن و برای ته کشی و لجن کشی مورد استفاده قرار می گیرد.
ساختار دیسپنسر

در دیسپنسر سوخت بنزین یا گازوئیل، یک پمپ شناور درون مخزن قرار می گیرد. و منیفولد آن هم در بالای مخزن نصب می شود. در این سیستم توزیع گر سوخت ، یک شیر قطع کن و یک شیر کنترلی موجود است. پمپ بکار رفته در این دستگاه پمپ عمودی چند طبقه توربینی می باشد قسمت مکش پمپ حدود 4 اینچ بالا تر از کف مخزن قرار می گیرد تا از وارد شدن آب و رسوب و نا خالصی به داخل پمپ جلوگیری شود .

ساختار مخازن زیر زمینی

تجهیزات  مخازن زیر زمینی از اهمین ویژه ایی دارد. پمپ شناور پمپ بنزین و مخازن زیر زمینی از دو نوع FE.Petro  و ردجکت می باشد. سوپاپ سر ریز مخزن، سوخت بنزین و گازوئیل و سیستم تانک مانیتورینگ از تجهیزات بسیار مهم مخازن هستند.